Kulinarisk ferie

Mad- og vinture, smagsoplevelser og produkter ved Gardasøen

Gardasøen er med sine typiske produkter det ideelle område til mad- og vinture, hvor man få unikke og autentiske smagsoplevelser. Et stort varieret område rig på delikatesser og sjældenheder. 
  
Mange historisk berømte personer har igennem tiden besøgt søen på jagt efter fortryllede steder og long-life ingredienser. 
 
Gardasøen er et område, som er kendt for sin olivenolie, sine vine, citrusfrugter (førsteklasses citroner) og for de mange restauranters gastronomiske kunst, hvor der tilberedes unikke retter med raffineret elegance. 

SCROLL
Valpolicella og Soave vine

Verona og dens provins er en del af vinkulturen i Italien. En af de største internationale vinudstillinger finder sted i byen Verona: Vinitaly. 
 Den organiserede udflugt tager dig med for at opdage disse vinområder. 
 Valpolicella er et storslået kuperet område beliggende få kilometer fra Gardasøen. Det gunstige klima og betagende landskab beriget af vinmarker og naturlige skønhed gør det til et særligt attraktivt område. 
 Soave, har også altid været et område kendt for sin vinproduktion. 

Vine fra Garda - Lugana og Bardolino

En af de vigtigste italienske vine, en vin, der er i det internationale rampelys, er Lugana. Hvidvinen produceres i det nederste område af Gardasø mellem Peschiera og Desenzano. Bardolino med sine smukke bakker, der stiger mod Monte Baldo, producerer vin af samme navn. En halvdagsudflugt med vinsmagning og besøg i vinkældrene.

Garda ekstra jomfru olivenolie

En guidet tur gennem ekstra jomfru olivenoliens smag og historie produceret i vores område. En smagfuld oplevelse, der byder på forskellige oliesmagninger

Citrusfrugterne fra Gardasøen

Det siges, at citrusfrugter ankom til bredden af søen fra den liguriske riviera og fandt deres placering på det vestlige bred af Gardaseøn i begyndelsen af 1600-tallet. Et af vidnesbyrdene findes i præstegården i Limone eller i nærheden af Gargnano, hvor det menes af være munkene, som dyrkede de første citrushaver lige her. 
  
At besøge en af citronlundene i det øverste område af Gardasøen er et absolut must på ferien!

Fisk fra Gardasøen

Produktet fra Gardasøen er konstant og lækkert takket være korrekt udført dyrkning. Det typiske køkken er baseret på fisk fra søen: et produkt af stor værdi indgår i færdige retter; som ravioli fyldt med hvidfisk og suder. 
  
Udflugten inkluderer eventuel transport til og fra restauranten og reservation på en typisk fiskerestaurant. 

Carne salada

Carne salada (saltet kød) er en typisk ret fra Gardasøen,Trentino. Rå eller kogt, er carne salada den ubestridte dronning på bordet i den nordligste del af søen. Udflugten inkluderer et besøg i Riva del Garda og Varone-vandfaldene og en frokost med carne salada på en historisk restaurant nord for Riva del Garda.